De vijf beste persfoto’s van de Egyptische revolutie

20-copygrootDit artikel is gepubliceerd in de rubriek De vijf beste op de website van de Groene Amsterdammer, 3 februari 2014.

Persfoto’s
De vijf beste volgens Roger Anis

Fotojournalist Roger Anis ging tijdens het afgelopen Human Rights Weekend in gesprek met deskundigen over de recente ontwikkelingen in zijn thuisland Egypte, en de rol die de fotografie daarin speelt. Voorafgaand aan het weekend besprak hij de vijf beste persfoto’s uit Egypte van de laatste jaren. ‘Foto’s hebben de revolutie mogelijk gemaakt.’

‘Belangrijk voor een goede persfoto is in de eerste plaats het moment, en wat de foto je vertelt over dat moment’, vertelt Anis. ‘Wanneer iemand met een slechte camera op zijn telefoon een moment weet te vangen waar geen andere camera bij is, kan dat nog steeds een goede persfoto zijn. Het bijzondere aan een goede persfoto is dat hij niet gecontroleerd is. Je kunt dat ene moment niet herhalen.’ Verder… (lees verder bij de Groene Amsterdammer)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: