Muziek review: A Life Once Lost – Ecstatic Trance

A Life Once Lost - Ecstatic TranceDeze review is gepubliceerd op Zware Metalen, 18 november 2012

Season of Mist, 2012

Het Amerikaanse A Life Once Lost genoot de meeste populariteit voor 2007, toen de band zijn voorlaatste album Iron Gag uitbracht en daarna behalve een paar tours en één los nummer weinig meer van zich liet horen. De albums daarvoor werden verschillend ontvangen. A Great Artist (2003) en Hunter (2005) worden nog steeds beschouwd als het hoogtepunt van de band, en de groove- en mathmetal-hybride die daarop werd geperfectioneerd bleek bijzonder vruchtzaam. Het kan als de basis worden gezien van het momenteel populaire djent-genre. Iron Gag vergat de Meshuggah-invloeden en werd tevens minder goed ontvangen.

Anno 2012 is A Life Once Lost een andere band. Niet alleen omdat twee van de oorspronkelijke leden uit de band stapten, maar ook omdat de benadering van de band veranderd is. Titel en artwork van de nieuwe plaat doen dit al vermoeden, en dit kan ook gehoord worden: hoewel… (lees de volledige review op Zware Metalen)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: