Music review: Shining – International Blackjazz Society

ShiningIBSDeze review is gepubliceerd op Zware Metalen, 11 november 2015

Spinefarm, 2015

Ik ben geneigd om te zeggen dat International Blackjazz Society het derde album is van het Noorse Shining, terwijl de band tussen 2001 en 2007 toch ook al vier volwaardige werken afleverde. De verwarring is te rechtvaardigen: op Blackjazz (2010) gooiden de mannen, die toen nog jazz met rockinvloeden speelden, het roer compleet om naar avant-gardistische metal met jazzinvloeden. Na Live Blackjazz (2011) en One One One (2013) moet International Blackjazz Society de door de band zelf gecreëerde genrebenaming blackjazz definitief internationaal op de kaart zetten. (lees de volledige review op Zware Metalen)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: